Bemutatkozás

Néhány szóban magunkról

Kishajók, motorcsónak, alucsónak, alukraft, hajószállító tréler | AluCruise.hu

Újonnan induló motorcsónak gyártó vállalkozásunk beindítását azzal a céllal kezdtük, hogy igényes minden igényt kielégítő termékeket állítsunk elő. Hasonlóan a tengerentúli gyártók termékeihez Mi is a kompromisszum nélküli minőséget és tartósságot tartjuk a legfontosabbnak. Ezért már az előkészületektől a gyártás végéig Mi is erre törekszünk. A motorcsónakok terveit a Budapesti Műszaki Egyetem Hajótervezési Tanszékén terveztettük. A folyamatos egyeztetéseknek köszönhetően alakult ki a jelenlegi  „V” alakú hajóforma, a kényelmes, minden igényt kielégítő fedélzeti elrendezés, a nagyfokú stabilitás, alacsony merülés és rendkívüli gyorsaság alacsony fogyasztás mellett.

 

Hosszú évekre visszanyúló gyártói tapasztalatunk nincsen – ahogy jelenleg Magyarországon másnak sem alumínium motorcsónakokban – viszont hiszünk abban, hogy a jelenlegi piaci kínálatot érdemes gyarapítani az általunk gyártott termékekkel. Hazánkban elsősorban a műanyag, üvegszálas technológiával készített kishajók gyártása terjedt el, elsősorban az olcsóbb gyártástechnológiának, az alacsony gépiesítési igénynek köszönhetően. Az alumínium lemezek megmunkálása nagy teljesítményű gépekkel történik majd a késztermékek többféle hegesztési eljárással és rengeteg kézi munkával nyerik el a végső formájukat. Budapesti műhelyünk kapacitása véges, de terveink szerint – folyamatos megrendelések esetén – ezt viszonylag gyorsan bővíteni tudjuk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését kérem vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén a további részletek megbeszélése érdekében. Továbbá hogy döntését megkönnyítsük Nálunk lehetőség van a már elkészült csónakok ( prototípus)  kipróbálására, így nem csak képekről, videókról hanem személyesen is meg tudja tapasztalni a motorcsónakok képességeit, tulajdonságait.

Amennyiben Csónak, motorcsónak ,kishajók, hajószállító tréler gyártásával vagy a felsorolt termékekek, szolgáltatások iránt érdeklődne keressen minket bizalommal.

 

Az alumínium hajótest előnyei

az alumínium lemezekből készült hajótest jóval könnyebb mint a vasból vagy műanyagból készült hajótestek ezáltal a merülésük is kisebb

a kisebb súlynak köszönhetően kisebb motorteljesítmény szükséges ugyanakkora sebesség eléréséhez ezáltal a fogyasztás is csökkenthető

az alumínium lemezek nem korrodálnak ún. „örök életű hajótestek” építhetőek, csupán csiszolással, átfestéssel újjá varázsolhatóak

a sérülések hegesztéssel, csiszolással könnyen javíthatóak, javítás után a tartósság továbbra is megmarad

Érdekel

Szolgáltatásaink

Csónak, motorcsónak, kishajók, hajószállító tréler gyártása

Csónakgyártás

Hajószállító tréler gyártása

Amerikai típusú alumínium kishajók, motorcsónakok gyártását és forgalmazását kezdtük meg. Magyarországon kizárólag Nálunk elérhetőek AluCruise márkanévvel, speciális – a vizes környezetnek  ellenálló – alumínium ötvözetből készülő,  időjárásnak ellenálló gumírozott kárpitozással és rengeteg választható felszereléssel továbbá egyedi igényeknek megfelelő kialakítású igényes motorcsónakok.

Már nem kell külföldi, tengerentúli beszerzések után érdeklődnie, nyomoznia immáron Magyarországon is elérhető jóval kedvezőbb árakon. Hazai gyártás, európai garanciával, folyamatos szervizzel rendelkezünk. Csónakjaink CE minősítésűek, továbbá a csónakokhoz való trélereket is gyártunk. Az általunk gyártott csónakok és trélerek vizsgáztatását és forgalomba helyezését is elvégezzük.

Horganyzott acélból készülő jármű, középen gumigörgőkkel, oldalt nagy görgőgumikerék tartókkal, hátul nagy görgőkerekes billenő tartóval a könnyebb vízre tétel érdekében. Knott fékes tengellyel 1350 kg-ig terhelhető, Knott kerékaggyal, Knott vonófejjel, Knott kézi csörlővel.